VARUMÄRKESTJÄNSTER

Varför ska man registrera sitt varumärke?

Om varumärken

Här finns information om om de olika stegen i varumärkesprocessen, från att välja namn till ansökan, registrering och därefter. Hittade du inte informationen du sökte efter? Kontakta oss direkt så hjälper vi dig!

Namngivningsprocessen

När man startar ett nytt företag eller tar fram en ny produkt/tjänst, är något av det första man måste göra att välja namn. Det är kul men kan även vara svårt med tanke på de regler som måste följas för att namnet ska godkännas som varumärke, för att inte nämna att komma på ett namn som inte redan finns eller används. Det är riskfyllt att lansera och marknadsföra ett varumärke innan det är registrerad, låt Otmore säkra det åt dig!

Vi kan guida dig genom namngivningsprocessen, från idé till slutgiltigt val. Läs mer om våra tjänster i sektionerna nedan.

Lingvistisk analys

Våra professionella översättare kommer att analysera det varumärkesnamn som du är intresserad av för att belysa eventuella risker som kan förhindra att det registreras.

Följande språk ingår i analysen:

1. Afrikaans 17. Koreanska
2. Arabiska 18. Makedonska
3. Azerbajdzjanska 19. Malajiska
4. Danska 20. Norska
5. Engelska 21. Polska
6. Estniska 22. Portugisiska
7. Filippinska 23. Rumänska
8. Finska 24. Ryska
9. Franska 25. Spanska
10. Förenklad kinesiska 26. Svenska
11. Grekiska 27. Thai
12. Hebreiska 28. Tjeckiska
13. Hindi 29. Turkiska
14. Holländska 30. Tyska
15. Italienska 31. Ukrainska
16. Japanska 32. Ungerska
Varumärkesanalys

Varumärkesanalys – Bas
Denna tjänst ingår kostnadsfritt med alla varumärkesansökningar. Vi kommer att söka efter identiska varumärken i internationella databaser som inkluderar EU, USA, Kanada, Norge och fler än 50 ytterligare länder. Resultatet ger en indikation på möjligheten för ditt önskade varumärke att registreras. På begäran kan vi även söka efter tillgängliga relevanta domännamn för ditt varumärke.

Varumärkesanalys – Omfattande
I den omfattande varumärkesanalysen, som är ett tillval till bas, ingår även sökningar efter liknande varumärken. Vi skräddarsyr en rapport anpassad efter just dina behov, för att ta fram än mer detaljerad information om möjligheterna att få ditt önskade varumärke registrerat.

Exempel på vad som kan ingå:

  • Sökningar i relevanta bolagsregister
  • Sökningar efter icke-registrerade varumärken i relevanta områden
  • En analys av de varumärken som utgör en risk, utförd av vår jurist, inklusive fullständigt register över relevanta varumärken samt juristens rekommendation (om att fortsätta med ansökan eller inte)
  • Lingvistisk analys

Kontakta oss för mer information om hur vi kan skräddarsy denna tjänst för att hjälpa dig.

Varumärkesansökningar

Otmore har lång erfarenhet av att hantera komplexa varumärkesstrategier och registreringsprocesser över hela världen. Vi kan även hjälpa dig att ta fram en strategi för att säkra dina tillgångar när ditt företag expanderar till nya marknader.

Vi är måna om att vara kostnadseffektiva och jobbar därför alltid med fasta priser, så att du kan följa budget.

Det är bra att veta att i vissa länder kan det dröja flera år innan ett varumärke blir registrerat. Därför är det av yttersta vikt att ha en proaktiv strategi, för att säkerställa att du får din registrering i tid.

Ansökningar kan göras på olika sätt:

  • Separat i varje land – Registreringsprocessen hanteras av myndigheten i respektive land.
  • I en region som EU eller Afrika – EU-varumärken hanteras av EUIPO och ansökan täcker samtliga 28 medlemsländer. I Afrika finns två organisationer för immaterialrätt, OAPI med 17 medlemsländer och ARIPO med 19.
  • Genom WIPO – Med en enda ansökan kan vi ansöka om ditt varumärke i samtliga 191 medlemsstater.

Otmore är certifierat ombud för EU-varumärken under EUIPO, euipo.europa.eu.

Vi är medlemmar i INTA (The International Trademark Association), en global ideell förening bestående av varumärkesägare och yrkesverksamma, avsedd för att stärka varumärken och immateriella rättigheter för att främja konsumentförtroende, ekonomisk tillväxt och innovation, www.inta .org.

Varumärkesförnyelser

I de flesta jurisdiktioner är ett registrerat varumärke giltigt i tio år innan det måste förnyas. Otmore kan hantera varumärkesförnyelser över hela världen, vi ser till så att du aldrig missar en förnyelse och säkerställer att uppgifterna i din ansökan uppdateras vid behov.

Kom ihåg att du måste använda ditt varumärke för att behålla registreringen, om en tredje part försöker få registreringen upphävd.

På grund av långa handlingstider har vi sett flera fall där ägare har glömt att förnya sina varumärken. Var inte en av dem! Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan säkra ditt varumärkesportfolio.

Varumärkeshantering

Som kund hos Otmore kan du samla alla dina varumärken i en portfölj hos oss. Vi ansvarar för all korrespondens, till exempel från myndigheter, och håller dig uppdaterad om något skulle inträffa. Du aldrig behöver fundera på om den där märkliga fakturan du fått gällande ditt varumärke är bluff eller inte, vi har koll. Vi ser även till att alla förnyelser skickas in i god tid.

3 anledningar varför du ska registrera ditt varumärke:

  1. Ett registrerat varumärke ger dig ensamrätt för de produkter/tjänster/länder det är skyddat i. Det kan hjälpa dig att stoppa piratkopior och otillåten användning.
  2. Det är en bekräftelse på att du inte gör intrång på andra registrerade varumärken, något som annars kan kosta både tid och pengar om du skulle bli tvingad att byta namn eller fastna i en tvist.
  3. Värdet på ditt varumärke kommer att öka medans ditt bolag växer.
Contact Us

Send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.